Bozok Üniversitesi Beem Takımı, Teknofest 2020 Robotaksi Yarışlarının Ön Değerlendirmelerinde 3’ncü oldu

Bozok Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri tarafından Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çetin danışmanlığında kurulan BEEM takımı, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Ön Tasarım Raporu aşaması sonucunda 132 takım arasında 3’ncü oldu.

Necdet Demirel
edit YAZAR Necdet Demirel arrow_forward
calendar_month 15 Ara 2025
schedule 2 dk
visibility 242
update 17:22
share
Bu haberi paylaş
Facebook X WhatsApp
Bozok Üniversitesi Beem Takımı, Teknofest 2020 Robotaksi Yarışlarının Ön Değerlendirmelerinde 3’ncü oldu

Bozok Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri tarafından Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çetin danışmanlığında kurulan BEEM takımı, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Ön Tasarım Raporu aşaması sonucunda 132 takım arasında 3’ncü oldu. Alanında uzman hakemler tarafından yapılan incelemede BEEM takımı 91,75 puan alarak, Robotaksi yarışlarına yapılan 132 başvuru arasında ilk üçte yer aldı.

 

Ekim ayından beri çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bozok Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği BEEM takımı öğrencileri, COVID-19 sebebiyle karantinada olduğumuz şu günlerde evlerinden çalışmaya devam etmektedir. Son olarak yarışlara katılabilmek için yapılan ön elemede, TEKNOFEST tarafından yapılan çalışmaların bir simülasyonda gösterilmesi ve bunun raporlanması istendi.

 

TEKNOFEST Robotaksi yarışlarında elektrikli arabaların otonom şekilde belirlenen parkur üzerinde hareket etmesi amaçlanmakta. Dünyada otomobiller konusunda en son teknoloji olan otonom araçların ülkemizde de geliştirilmesini amaçlayan bu yarışlarda, araçlara trafikte kendi kendine hareket edebilme özelliği katılmaktadır. Çeşitli sensörler ve kameralarla trafiği, trafik işaretlerini tanıyan araçlar trafik kurallarına uygun şekilde belirlenen yere kendi kendine gidebilmektedir.

 

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’da BEEM takımı danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çetin ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerini “Milli Teknoloji Hamlesi”ne yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ederek, üniversitemizin “Kararlılıkla Başarıya” ilkesi doğrultusunda güzel hamleler yapmaya devam edeceklerini ve bu istikamette çalışan hocalarımızın ve öğrencilerimizin destekçisi olacaklarını ifade etti.

 

İşte İlgili simülasyon 

 

 

Bu haberi nasıl buldunuz?

chat_bubble Yorumlar (0)

İpucu: Giriş yapın veya misafir olarak yorum yapabilirsiniz.

⚠️ Misafir yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.

chat_bubble

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!