Yozgat Ülkü Ocakları Yeni Hizmet Binasını Açtı
Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştir. Açılışa Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Başkanı Olcay Klavuz’da katıldı.
İlk olarak açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Yozgat İl Başkanı Duram Küçükduman şöye konuştu; Yozgat Ülkü Ocaklar Eğitim ve Kültür Vakfı yeni hizmet binamızın açılışına hoş geldiniz şeref verdiniz. Bu gün burada sizlerle olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Başta il binamızın yapımında emeği geçen her biri birbirinden değerli kıymetli il ocak yöneticilerime, üniversite başkanıma, ortaöğretim masa başkanıma, bayan birimlerimize ve maddi manevi desteğini bizlerden esirgemeyen herkese teşekkürlerimi, tebriklerimi sunuyorum. Yeni hizmet binamızın Yozgat’ımıza hayırlı işler getirmesini de Cenab-ı Allah’tan da niyaz ediyorum. Bu duygu düşüncelerle hepiniz Allah’a emanet olun. Allah bu uzun ve çetin yolda hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz da; Böyle bir ortamın hazırlığını yapan çok kıymetli başkanım Duran Küçükduman Beyfendiye ve değerli yönetimine teşekkürlerimi ve taktirlerimi sunuyorum. Yozgat Ülkü Ocaklarının yeni hizmet binasının Yozgat ilimize ve büyün Türkiye’ye, Türk İslam Alemine hayırlara vesile getirmesini Cenab-ı Allah’tan ayrıca temenni ediyorum. Ülkü Ocakları rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendinin bizlere bırakmış olduğu kutlu bir emanettir. Kurulduğu günden şimdiye kadar yaklaşık yarım asır geçmiştir ve her zaman Türk Milleti adına, Türk Gençliği adına büyük hizmetler gerçekleştirmiştir. Türk gençliğini ilim irfan ahlak esasında yetiştirmiştir.
Ülkü ocakları eğitim ilim, irfan yuvasıdır. Türk gençliğinin çok yönlü bir şekilde donanımlı hale getirmenin, kararlılık içerisinde ilerleyen kutlu bir mekandır. Ülkü ocakları alimler tekkesi kadar kutsal, peygamber ocağı kadar mübarek asker ocağı kadar disiplinli ve şuurlu insanların yetiştiği kutlu mekanlardır. Ülkü ocakları sadece Türkiye’nin değil dünyanın en büyük gençlik teşkilatıdır. Ülkü ocakları Türkiye için,
Ülkü Ocakları Türkiye için İslam Alemi için büyük bedeller ödemiştir. Bu ocak 4 Ocak 1968’de şahadete eren ilk şehidimiz Ruhi Kılıçkıran ağabeyimiz ile başlayan ve 20 Şubat 2015’e kadar devam eden bir şehitler yuvasıdır. Bizim davamız Allah davasıdır biz de bu davanın mücadele erleriyiz.