SMMM Odası Başkanı Bulut Meslektaşlarına Uyarıda Bulundu

Yozgat SMMM Odası Başkanı Ahmet Bulut, “Yevmiye defterlerinin kapanış onayları 30 Haziran 2016′e kadar yaptırılması gerekirken, bu işlem yapılmayan defterler için 5 bin 209 TL idari para cezası uygulanacak” dedi.

Necdet Demirel
edit YAZAR Necdet Demirel arrow_forward
calendar_month 15 Ara 2025
schedule 2 dk
visibility 78
update 20:10
share
Bu haberi paylaş
Facebook X WhatsApp
SMMM Odası Başkanı Bulut Meslektaşlarına Uyarıda Bulundu

Yozgat SMMM Odası Başkanı Ahmet Bulut yaptığı yazılı açıklamada bulunarak, hem vergi mükelleflerini hem de meslektaşlarını uyararak Yevmiye defterlerinin kapanış onaylarını herhangi bir idari para cezası ile karşı karşıya kalmamak için 30 Haziran 2016′e kadar yaptırılması gerekiyor” dedi.

TTK’ ya Göre Yevmiye Defterine Kapanış Tasdiki Yapmamanın Cezası Nedir ?

Yevmiye defterlerinin kapanış onayları 30 Haziran 2016′e kadar yaptırılması gerekirken, bu işlem yapılmayan defterler için 5 bin 209 TL idari para cezası uygulanacak. 

Bulut ayrıca Ayrıca kapanış tasdiki kapanış onayı yapılmamış defterler ticari davalarda delil olarak kabul edilmemektedir” diye söyledi.

SMMMO Başkanı Bulut; VUK ‘a Göre Yevmiye Defterine Kapanış Tasdiki Yapmamanın Cezası Nedir?, Kapanış Onayı Yapılacak Defterler Nelerdir? gibi konulardan bilgi vererek şöyle bahsetti.

VUK ‘A GÖRE YEVMİYE DEFTERİNE KAPANIŞ TASDİKİ YAPMAMANIN CEZASI NEDİR?

VUK’ da Yasal defterlerin, süresinde tasdik ettirilmemesi usulsüzlük cezası uygulanmasını gerektirir. Yasal defterlerin, belirtilen sürenin sonundan başlayarak, bir ay içinde yapılacak tasdikler de geçerli sayılır ancak,  ikinci derecede usulsüzlük cezası gerektirmektedir.  Tasdiki mecburi olan defterlerden herhangi birinin,  Kanuni sürenin sonundan başlayarak 1 ay geçtikten sonra tasdik ettirilenler, hiç tasdik ettirilmemiş sayılır. Tasdiki zorunlu olan yasal defterlerin,  hiç tasdik ettirilmemiş olunması, birinci derecede usulsüzlük cezasını ve aynı zamanda dönem matrahının re’sen takdiri yoluna gidilmesini gerektirir.

KAPANIŞ ONAYI YAPILACAK DEFTERLER NELERDİR?

Yevmiye Defteri:  İzleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna kadar yevmiye defterinin kapanış onayı (tasdiki) yaptırılmalıdır.

Anonim Şirket Yönetim Kurulu Karar Defteri: İzleyen faaliyet döneminin birinci ayının sonuna kadar anonim şirketlerde yönetim kurulu karar defterinin kapanış onayı (tasdiki) yaptırılmalıdır.
Bu defterler dışındaki defterlerin kapanış tasdiki yaptırılmayacaktır

Bu haberi nasıl buldunuz?

chat_bubble Yorumlar (0)

İpucu: Giriş yapın veya misafir olarak yorum yapabilirsiniz.

⚠️ Misafir yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.

chat_bubble

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!