Yozgat PDY Kapsamında 610 Kişi Görevden Uzaklaştırıldı

Yozgat PDY Kapsamında 610 Kişi Görevden Uzaklaştırıldı

FETÖ/PDY darbe soruşturması kapsamında yapılan operasyonlar ve görevden uzaklaştırma her geçen gün yenileri eklenerek derinleşiyor. Yozgat merkez ve ilçeleri olmak üzere 610 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Yozgat PDY Kapsamında 610 Kişi Görevden Uzaklaştırıldı

FETÖ Terör Örgütü mensubu bir grup askerin darbe kalkışması sonrası başlatılan soruşturma ve operasyonların kapsamı Yozgat’ta her geçen gün genişliyor. Dün Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada aralarında Bozok Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi 14 kurumda görevli 610 personel görevlerinden uzaklaştırıldı.

Soruşturma yürütülen kurumlar ve görevden uzaklaştırılan personel sayısı şu şekilde gerçekleşti: Bozok Üniversitesi’nde 114, Adliye 18, Emniyet Müdürlüğü 72, POMEM 4, Defterdarlık 2, Milli Eğitim Müdürlüğü 372, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 4, Kredi ve Yurtlar Kurumu 3, Sosyal Güvenlik Kurumu 2, Tapu ve Kadastro 22’nci Bölge Müdürlüğü 2, İl Müftülüğü 4, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü 1, TKDK İl Koordinatörlüğü 10, Sivil 2.

Soruşturma kapsamında 11 hakim görevden uzaklaştırılırken, 11 savcı da tutuklandı. Aynı şekilde 3 emniyet mensubu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 1 personelin tutuklandığı bildirildi.

FETÖ/PDY darbe soruşturması kapsamında 3 özel eğitim kurumu, 7 öğrenci yurdu, 3 dernek/vakıf kapatıldı. 1 dernek hakkında işlem devam ediyor.

Yozgat, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Çandır, Sorgun, Şefaatli, Yerköy’de de 11 radyonun frekans yayını kapatıldı.

 

 

 

 

Night
Day