Maden İşçileri Zor Durumda

Maden İşçileri Zor Durumda

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren özel bir kömür ocağında çalışan 140 işçi yaklaşık 3 aydır maaş alamıyor ve 15 gündür çalışmıyor.

Maden İşçileri Zor Durumda

MADEN İŞÇİLERİ ZOR DURUMDA

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde özel bir Kömür ocağında çalışan maden işçiler 3 aydır maaş alamadıkları için zor durumda ve evine ekmek götüremiyor. Zor durumda olduğunu söyleyen maden işçileri; "İşletmede çalışan yaklaşık 140 maden işçisi olarak 3 aydır maaş alamıyoruz. Evimize ekmek götüremez duruma geldik. Zorlu kış şartlarında evin ihtiyacını karşılayamaz durumdayız. Bu durumda yetkililerden bizlere yardım elini uzatmalarını bekliyoruz." dediler.

MADENCİLER GÜNÜNÜ KUTLAYAMADILAR

Çalışanlar geçtiğimiz salı günü kutlanan Dünya Madenciler Günü'nü kutlayamadıklarını belirterek, "Bizler evimize helalinden ekmek götürebilmek için yerin altında çalışan emekçileriz. Bizlerin tek amacı evimize ekmek götürüp çoluğumuzu çocuğumuzu kimseye muhtaç etmemek. Bunun içinde mücadele ediyoruz. Son üç ayda şirketimiz bizlere sahip çıkmadı. Sıkıntımız her geçen gün biraz daha büyüyor. Bizler maaşlarımızın gününde verilmesini, içerde olan 3 aylık maaşımızın ödenmesini istiyoruz. Şirkete döktüğümüz alın terinin karşılığı olan maaşlarımızı alamadığımız için eş dosttan uzanan yardım eliyle geçinmeye çalışıyoruz."

ŞİRKET KRİZDE

Madenciler, kömür ocağının elektriklerinin kesildiğini bundan dolayı kömür üretiminin durdurulduğunu söylediler. İşçiler yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini, biran önce bu soruna çözüm bulunarak bu zor günleri atlatmak istediklerini söylediler.

Night
Day