Kapanan Köy Yollarında Ekipler Aralıksız Çalışıyor 60 Köy Yolu Kapalu

Kapanan Köy Yollarında Ekipler Aralıksız Çalışıyor 60 Köy Yolu Kapalu

Yozgat’ta yaklaşık 2 gündür aralıksız olarak devam eden kar yağışı özellikle kırsalda köy yollarının kapanmasına neden oldu.

Kapanan Köy Yollarında Ekipler Aralıksız Çalışıyor 60 Köy Yolu Kapalu

Sürgünler nedeni ile kapanan köy yollarını açık tutmak için ekipler yoğun mücadele veriyor.

Yozgat´ta etkili olan kar yağışı ve tipi, 60 köy yolunu ulaşıma kapattı. Merkez ile birlikte 14 ilçede köylerin ilçelerle bağlantısını sağlamak için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışma başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, sürgünler nedeni ile zor anlar yaşıyor.

Merkeze bağlı Cihanpaşa Köyü güzergahındaki bir kepçe, bir kar kürüyücü ile yol açma çalışan ekibi yerinde takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, köy yollarının genellikle açık tutulduğunu fakat yüksek güzergahlarda sürgünler nedeni ile açılan yolların kısa süre içerisinde yeniden kapandığını söyledi.

60 köy yolunun ulaşıma kapalı olmasına karşın ekiplerin sürgünler nedeni ile kapanan köy yollarını sürekli kontrol altında.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık yaptığı açılamada; “Dün ilimizde başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürmekte. Kar yağışını beklemekteydik, aruz da etmekteydik. Çünkü geçen yıl az yağan kar yağışı nedeniyle ilimiz kurak bir yıl geçirmişti. Bu sene de endişe etmekteydik. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışmakta, yoğun bir çaba sarf etmekte. İl genelinde 14 tane karla mücadele ekibimiz görev yapmakta, 138 personel, 76 araç görev yapmakta. Ayrıca 5 tane seyyar tamir ekibimiz lojistik destek vermekte. Amacımız vatandaşımızın yolunu sürekli açık tutmak. Öncelik sıramız acil durumlarda müdahale etmek, sağlık ve acil durumlar. Daha sonra taşımalı sistemle eğitim gören okullarımızın yolları gurup yollarımız ve diğer yan yollarımız. Allaha şükür devletimiz güçlü, kurumumuz güçlü. Bu nedenle ulaşamayacağımız açamayacağımız yer yok. Sadece vatandaşlarımızın yola tedbirli olarak çıkmaları gerekiyor. Bunun haricinde şuan ilimizde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda sıkıtı yaşamamaktayız. Kar kalınlığı zaman zaman 1 metreye ulaşan yerler oluyor, tipi ve sürgünden dolayı. Ekiplerimizin yaşadığı en büyük sıkıtı da bu. Açtığımız yer 10-15 dakika içerisinde tekrar kapanıyor. Açık tutmak için de yoğun çaba sarf etmekteyiz” diye konuştu.  

Night
Day