Demokrasi Şehidi Yıldız Gürsoy Son Yolculuğuna Uğurlandı

Demokrasi Şehidi Yıldız Gürsoy Son Yolculuğuna Uğurlandı

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı koymak için "Hakkını helal et anne ya dönerim ya dönmem” diyerek evinden çıkan Yıldız Gürsoy olaylarda yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Gürsoy yaşam mücadelesine 7 gün dayanabildi. Kaldırıldığı hastanede şehit düşen Gürsoy’un cenazesi memleketi Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Tepedoğan köyüne getirilerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Demokrasi Şehidi Yıldız Gürsoy Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ülkemizin birliğini, dirliğini, düzenini korumak, demokrasiye sahip çıkmak için Nene Hatun gibi kendisini ateşin ortasına atan Gürsoy, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 7 gün boyunca devam eden yaşam mücadelesini kaybeden Gürsoy’un naaşı öğleden sonra Ankara’dan karayolu ile Sarıkaya ilçesine getirildi.

Gürsoy’un naaşı İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Tepedoğan köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Gürsoy’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Vali Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İlçe Kaymakamı Yasin Özcan, İlçe Belediye Başkanı Ömer Açıkel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Kemal Kemal Yurtnaç, cenaze sonrası demokrasi şehidinin ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Vali Yurtnaç, daha sonra demokrasi şehidinin tabutu üzerine örtülen Türk Bayrağını üç kez öptükten sonra Şehit Yıldız Gürsoy’un abisi Okay Gürsoy’a teslim etti.

Night
Day